KICHIK VA O’RTA BIZNESNI DAVLAT TOMONIDAN TARTIBGA SOLISHNING SAMARADORLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14778264 - Sunnatov , Qudratulla (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada kichik va o‘rta biznesni davlat tomonidan tartibga solishning samaradorligi tahlil qilinadi. Kichik va o‘rta bizneslar iqtisodiyotning muhim tarkibiy qismlaridan biri bo‘lib, davlat tomonidan taqdim etiladigan moliyaviy yordam, huquqiy muhitni yaxshilash, ta’lim va trening dasturlari, hamda bozorlarni kengaytirish orqali rivojlanish imkoniyatlariga ega. Maqolada davlatlarning KOBlarni qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan siyosatlari va ularning iqtisodiy o‘sish, innovatsiyalar va ijtimoiy barqarorlikka ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, kichik va o‘rta biznesni tartibga solishning iqtisodiy samaradorligi va jamiyatdagi ijtimoiy ta’siri ko‘rsatiladi. Ushbu tadqiqot KOBlarning muvaffaqiyatli rivojlanishini ta’minlash uchun davlatning qo‘llab-quvvatlashi va tartibga solishi muhimligini ta’kidlaydi.