TARMOQLAR IQTISODIYOTIDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNING ROLI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14778438 - Sunnatov , Qudratulla (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada tarmoqlar iqtisodiyotida innovatsion texnologiyalarning roli tahlil qilinadi. Texnologik innovatsiyalar ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, yangi mahsulotlar yaratish, raqobatni kuchaytirish, resurslarni tejash va ekologik barqarorlikni ta’minlash kabi muhim omillarga ta’sir ko‘rsatadi. Maqola, shuningdek, qishloq xo‘jaligi, energetika, sanoat, transport va logistika, ma’lumotlar texnologiyalari kabi sohalarda innovatsion texnologiyalarning iqtisodiy o‘sishga va barqaror rivojlanishga qanday ta’sir ko‘rsatishi haqida so‘z yuritadi. Innovatsion texnologiyalar tarmoqlarni modernizatsiya qilish, yangi biznes imkoniyatlarini yaratish va global iqtisodiyotni rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi.