ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН ЭШАКЛАРНИНГ БИОГЕЛЬМИНТЛАР БИЛАН ЗАРАРЛАНИШ ДИНАМИКАСИ: https://doi.org/10.5281/zenodo.14192496 - Каниязов , А.Ж.; Сарсенбаев , И.Е.; Амангелдиев , У.А.; Дильманова , А.И. (International scientific and practical conference, 2024)
Бугунги кунда Республикамизда чорвачилик ва ветеринария соҳаларини ривожлантиришга ва қишлоқ хўжалик ҳайвонларининг бош сонини кўпайтиришга алоҳида эътибор қаротилмоқда. Чорвачилик ва ветеринария соҳаларини ривожлантириш бўйича Ўзбекистон Республикаси Президенти бир қатор қарорларни имзолади. Ушбу қарорлар Республикамизда чорвачиликни ва ветеринария соҳаларини ривожлантиришга ва қишлоқ хўжалик ҳайвонларининг бош сонини кўпайтиришга жуда катта имкониятларни очиб берди. Шу билан бирга чорвачилик соҳасининг ривожига салбий таъсир этувчи омиллар ҳам мавжуд, шундай омиллар қаторига гельминтоз касалликлар ҳам киради ва чорвачилик соҳасининг ривожланишига жуда сезиларли даражада иқтисодий зарар келтиради.