QORAQALPOGʻISTON RESPUBLIKASI ARID IQLIM SHAROITIDA OTLAR GASTROFILYOZI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14222297 - Erimov , S.F.; Erimov , F.F.; Jumaniyozova, J.M (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada Qoraqalpogʻiston Respublikasi sharoitida asraladigan otlarning hazm tizimida parazitlik qiluvchi Gasteraphilidae oilasiga mansub ikki qanotli, miaz yara chaqiruchi, majburiy parazit hashorotlarning biologik rivojlanishiga litogenezning arid iqlim sharoitlari tasiri, gastrofilyoz kasalligi qoʻzgʻatuvchilarining bioekologik xususiyatlari, tarqalishi, inavziya intensivligi hamda ekstensivligi, turli antigelmintik dori vositalariga chidammiligi toʻgʻrisida ma’lumotlar keltirilgan.