QUSLAR JUQPALI LARINGOTRAXEIT KESELLIGINIŃ ALDIN ALIW HÁM EMLEW: https://doi.org/10.5281/zenodo.14223230 - Reypnazarova , N.E.; Murodov , X.U.; Arziyev , X.Yu. (International scientific and practical conference, 2024)
Maqalada quslarda ushıraytuǵın juqpalı laringotraxeit keselliginiń juǵıw jolları, aldın alıw hám emlew usılları boyınsha maǵlıwmatlar keltirilgen. Kesellik ótkir, yarım ótkir hám sozılmalı keship, onıń laringotraxeal hám konyuktival formaları bar. Keselliktiń aldın alıwda fermer xojalıqlarda qustı azıqlantırıw hám saqlawda optimal (maqul túsetuǵın) zoogigienik shárt-shárayatlar támiyinlengen bolıwı kerek.