ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА ҚОРАКЎЛЧИЛИКНИНГ ҲОЗИРГИ ХОЛАТИ ВА ИСТИҚБОЛЛАРИ: https://doi.org/10.5281/zenodo.14227199 - Турганбаев , Р.У.; Тлеумуратов, А.К. (International scientific and practical conference, 2024)
Бугунги кунда дунёнинг 40 дан зиёдроқ мамлакатларида қоракўл қўйлар урчитилиб, уларнинг сони 18 млн. бошни ташкил этади. Қоракўл қўй зотининг жуда юқори яшовчанлик ва мослашувчанлик хусусияти сабабли, улар урчитилаётган мамлакатларнинг экстремал яйлов шароитидан рационал фойдаланиш ва бу худудларда яшаётган аҳолининг ижтимоий ва моддий аҳволини яхшилаш имкониятини беради.