HISOR, JAYDARI VA ULARNING DURAGAYLARINING QO‘ZILARINING O‘SISH KO‘RSATKICHLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14227417 - Sultanov , Yu.F.; Bakturdiyeva , Sh.O.; Oraqbaeva , B.Yu. (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada Hisor va jaydari qo’zilarining o’sish ko’rsatkichlari, ularning xususiyatlari va qo’zilari haqida ma’lumot berilgan. Hisor qo’zilari O’zbekistonning Hisor mintaqasida tarqalgan bo’lib, kuchli tanasi va yaxshi ozuqa qabul qilish qobiliyati bilan ajralib turadi. Jaydari qo’zilari esa janubiy hududlarda tarqalgan, yumshoq junlari va yuqori go’sht sifati bilan mashhur. Shuningdek, duragaylar orqali qo’zilarning o’sish tezligini va sifatini yaxshilash jarayoni ham ko’rib chiqilgan. Hisor va jaydari qo’zilarining o’sish ko’rsatkichlari parvarish va ozuqa sharoitlariga bog’liq bo’lib, zamonaviy texnologiyalar va ilmiy tadqiqotlar yordamida yanada yaxshilanishi mumkin.