SOG’IN SIGIRLAR SUT MAHSULDORLIGIGA TASHQI OMILLARNING TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14227431 - Tleumuratov , A.K.; Usmanova , J.S.; Embergenova , J.Q (International scientific and practical conference, 2024)
Respublikamizda chorvachilik xususan qoramolchilik fermer, dehqon va shaxsiy yordamchi xo’jaliklarda rivojlanmoqda, afsuski fermer xo’jaliklarining ulushi 4-5% dan oshmayotir, rivojlangan mamlakatlarda esa ularning xissasi kamida 60-70 % ni tashkil etadi.