SHARWASHILIQTI RAWAJLANDIRIWDA AZIQLANDIRIWDIŃ ÁHMÍYETÍ: https://doi.org/10.5281/zenodo.14229581 - Abuov , S.Q.; Ótegenova , A.K.; Ídreysov , T.N.; Taspolatov , T.S. (International scientific and practical conference, 2024)
Házirgi waqıtta sharwashılıqtı joqarı dárejege kóteriw ilajlarınan biri bolıp esaplanǵan azıq deregin bekkemlew ilajların ámelge asırıp kelmekde. Olar kóbinese tabiyǵıy otlaqlı jaylawlar hám pishenzarlıqlardan ónimli paydalanıwǵa kiristi, kók jońıshqa unı, silos, senaj, iri ot-shópler, tamır miyweli azıqlar jıynawǵa ayrıqsha itibar bermekte. Bunnan tısqarı, azıqlıq eginlerdiń ónimdarlıǵın hám olardıń toyımlılıǵın joqarılatıwǵa erispekte, hár qıylı toyındırılǵan kombikorma, premiks islep shıǵarıwdı arttırıwǵa itibar artıp barmaqta, ot-jem hám racionlardıń toyımlılıǵın joqarılatıw maqsetinde qollanılatuǵın aminokislotalar, biologiyalıq aktiv aralaspalar, antibiotikler, mikrobiologiyalıq sintezler processinde alınǵan biologiyalıq azıqlar hám racionnıń minerallıq quramın toyındırıwǵa paydalanılatuǵın mikroelementler islep shıgarıw jolǵa qoyılmaqta.