CHORVA HAYVONLARINI BO‘RDOQILASH DAVRINING MUHIM JIHATLARI VA ULARGA E’TIBOR BERISHNING ASOSIY JIHATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14233162 - Tleubayeva , Z.S.; Karamatdinova , N; O’rinbaeva , N (International scientific and practical conference, 2024)
Chorva hayvonlarini bo‘rdoqilash davri va ularga e’tibor berishning asosiy jihatlari, qishloq xo‘jaligida chorva mollari yetishtirish va ularni samarali boqish-boshqarish jarayonida muhim rol o‘ynaydi. Ushbu davrda chorva hayvonlarining sog‘lig‘i, naslchilik sifatini oshirish va ularni parvarishlash texnologiyalari bilan bog‘liq jihatlar e’tiborga olinishi kerak. Bo‘rdoqilash jarayonida hayvonlarning genetik resurslarini saqlash va rivojlantirish, shuningdek, kasalliklarning oldini olish va davolash usullari, muloqot va yem-hashak, suv ta’minoti kabi omillar muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada chorva hayvonlarini bo‘rdoqilash jarayonida e’tibor berish zarur bo‘lgan asosiy jihatlar, ularning iqtisodiy samaradorligini oshirish va barqaror rivojlanishi uchun qilinishi kerak bolgan ishlar haqida so’z yuritamiz.