ГЎШТ ВА СУТ ЙУНАЛИШИДАГИ ҚОРАМОЛЛАРГА ОЗУҚА ҚИЙМАТИНИНГ ТАЪСИРИ: https://doi.org/10.5281/zenodo.14233168 - Тлеубаева , З.С.; Есхожаева , Ж.Е.; Омарова , М.Е. (International scientific and practical conference, 2024)
Республикада аҳоли жон бошига қорамоллар 0,38 бошдан, сут ишлаб чиқариш 197 килограммдан ва гўшт 21 килограммдан тўғри келмоқда. Медицина нормасига нисбатан таъминлаш 2,64 ва 4,0 бараварга кам. Демак, чорвачилик маҳсулотлари ишлаб чиқариш мустақиллигига эришишдек устувор вазифа ўз ечимини кутмоқда. Инсон организими кунига 30 грамм гўшт оқсилига эҳтиёж сезади. Бу эҳтиёжни асосан гўшт ва гўшт маҳсулотлари орқали қондиради. Етиштирилаётган гўшт маҳсулоти асосан қорамоллардан олинади.