QORAQALPOGʻISTON SHAROITIDA URCHITILAYOTGAN TOVUQ KROSSLARNING TURLI DAVRDA SAQLANUVCHANLIK XUSUSIYATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14233177 - Alimbaev , B; Aitjanov , R; Eshniyazova , J (International scientific and practical conference, 2024)
Bizning tajriba ishlarimizda yosh joʻjalarning parvarishlash davrida saqlanuvchanlik darajasi Lohmann brown-classic tovuqlarida 97,4 %-ni tashkil qilgan boʻlsa, tuxum qoʻyish davrida esa, 92,5 %-ga teng boʻldi. Ushbu koʻrsatkich Lohmann sandy tovuqlarida shunga mos ravishda 92,5 va 94,1 %-ni tashkil qilib, parvarishlash davrida 0,8 %-ga Lohmann brown-classic joʻjalari ustunlik qildi. Tuxum qoʻyish davrida Lohmann sandy tovuqlari koʻrsatkichlar yuqori boʻlib 94,1% Lohmann brown-classic tovuqlariga nisbatan 1,6 %-ga ustunlik qildi. Lohmann brown-classic va Lohmann sandy krosslariga mansub parrandalarning turli davrlarda saqlanuvchanlik koʻrsatkichlari boʻyicha olingan ma’lumotlar xulosalar keltirilgan.