QORAQALPOQGISTONDA YAPON SAFORASI KO‘CHATINI YETISHTIRISH TEXNOLOGIYASI : https://doi.org/10.5281/zenodo.14234635 - Allanazarov , B.J.; Jumanova , P.B.; Bekbaeva , K.Q.; Saburov , A; Masharipov , I.G’ (International scientific and practical conference, 2024)
Respublikamizda bozor iqtisodiyoti sharoitida bir qancha samarali, chuqurlashtirilgan aholi uchun daromad manbai hisoblangan bugungi kun uchun muhim va dolzarb hisoblangan islohatlar amalga oshirilmoqda. Bu sohada manzarali va dorivor daraxt hamda butalaridan foydalanishi maqsadga muofiqdir. Mamlakatimizda yapon saforasi, soxta kashtan, aleya, qatorlar, guruhlar, yakkalab ekish uchun istirohat bog‘lari, skverlarda: qatorlar ko‘cha yashash joylaridagi, korxona va tashkilotlar atrofida ekish tavsiya etiladi.