ATRIPLEX O‘SIMLIGINI CHORVALIKDA YEM XASHAK SIFATIDA FOYDALANISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.14234684 - Babaniyazov , B.J. (International scientific and practical conference, 2024)
Atriplex o‘simligi, qurg‘oqchilik sharoitlariga moslashishi va yuqori to‘yimlilik darajasiga ega bo‘lgan yem-xashak sifatida chorvachilikda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada Atriplex o‘simligining oziqlanish xususiyatlari, uning chorva mollari ratsionidagi o‘rni, qishloq xo‘jaligida foydalanish imkoniyatlari va samaradorligi haqida batafsil ma’lumot beriladi. Atriplex o‘simligining foydalari, shuningdek, uni boshqa yem-xashaklar bilan birgalikda qanday qilib optimal ravishda qo‘llash mumkinligi muhokama qilinadi.