QORAQALPOG‘ISTON RESPUBLIKASI SANOATINI DIVERSIFIKATSIYA SALOHIYATINI BAHOLASH YO’NALISHLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14235833 - Yusupova , R.E.; Muratbaeva , S (International scientific and practical conference, 2024)
Qoraqalpog‘iston Respublikasi rivojlanishida tarkibiy o‘zgarishlarni chuqurlashtirish, iqtisodiyotning yetakchi tarmoqlarni modernizatsiya va diversifikatsiya qilish, raqobatbardoshligini oshirishning ustuvor yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Maqolada Qoraqalpog’iston Respublikasida mavjud faoliyat turlari bo’yicha klasterlar tuzishning yuqori salohiyati, shahar va tumanlarining diversifikatsiyalashuv darajasi tahlil qilindi, Qoraqalpog‘iston Respublikasida sanoat imkoniyatlaridan hisobga olib, bazi yo‘nalishlar bo’yicha o’sish nuqtalari aniqlandi.