BUXGALTERIYA HISOBINING TASHKILIY SHAKLLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14511942 - Mannonov , Jahongir Shavkat o‘g‘li (International scientific and practical conference, 2024)
Maqolada buxgalteriya hisobini tashkil etishning markazlashtirilgan, tarqatilgan, kombinatsiyalashgan va birlashtirilgan shakllari ta’riflangan. Har bir shaklning afzalliklari va kamchiliklari ko‘rib chiqilib, ularning iqtisodiy faoliyatni yuritishda va moliyaviy ma’lumotlarni boshqarishda qanday o‘rin tutishi tushuntirilgan. Maqolada tashkiliy shakllarni tanlashda inobatga olinishi kerak bo‘lgan omillar va zamonaviy texnologiyalar yordamida buxgalteriya tizimini optimallashtirish imkoniyatlari ham yoritilgan. Ushbu ilmiy tadqiqot tashkilotlarga buxgalteriya hisobining eng samarali shaklini tanlashda yo‘riqnoma sifatida xizmat qilishi mumkin.