BOSHQARISHNING ASOSIY, O’ZIGA XOS ANIQ FUNKSIYALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14512338 - Qaxorova , Munavvara (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada boshqaruv tizimining asosiy va o‘ziga xos aniq funksiyalari tahlil qilinadi. Menejmentning asosiy funksiyalari — rejalashtirish, tashkil etish, rahbarlik va nazorat qilish — har bir tashkilotning samarali faoliyatini ta’minlash uchun muhim rol o‘ynaydi. Har bir boshqaruv funktsiyasi o‘ziga xos tarzda amalga oshiriladi va ular bir-birini to‘ldirib, tashkilotning maqsadlariga erishish uchun samarali boshqaruvni ta’minlaydi. Maqolada boshqaruv funksiyalarining ahamiyati va ularning o‘zaro bog’liqligi ko‘rib chiqiladi, shuningdek, boshqaruvning o‘ziga xos tamoyillari va xususiyatlari, jumladan, o‘zgarishlarni boshqarish, xodimlar bilan ishlash va strategik qarorlar qabul qilish jarayonlari tahlil qilinadi. Tashkilotlar boshqaruv tizimlarini shakllantirishda ushbu funksiyalarni qanday amalga oshirishi, ularning samaradorligini oshirishda qanday ahamiyatga ega ekanligi muhokama qilinadi.