MARKETING TIZIMIDA TOVAR TUSHUNCHASI, TOVAR SIYOSATI VA UNING O’RNI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14513042 - To‘xtayev , Alimardon (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada marketing tizimida tovar tushunchasi, tovar siyosati va uning marketing tizimidagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqola tovarning iqtisodiy va psixologik jihatlari, uning kompaniya strategiyasidagi ahamiyati, shuningdek, tovar siyosatini shakllantirishda qo‘llaniladigan asosiy metod va yondashuvlar haqida batafsil ma’lumot beradi. Tovar siyosati kompaniyaning bozordagi o‘rnini mustahkamlash, raqobatbardoshligini oshirish va iste’molchilarni qondirishga qaratilgan asosiy vositadir. Maqola tovar siyosatining asosiy elementlari, jumladan, tovar assortimenti, brend siyosati, sifat va paketlash strategiyalariga e’tibor qaratadi. Shuningdek, tovar va uning siyosatining marketing faoliyatidagi integratsiyasi ko‘rib chiqiladi, bu esa kompaniyaga o‘z mahsulotlarini bozorga muvaffaqiyatli taqdim etishda yordam beradi.