MARKETINGDA KOMMUNIKATSION SIYOSAT: https://doi.org/10.5281/zenodo.14513280 - Usmonov, Yusuf (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada marketingda kommunikatsion siyosatning ahamiyati va uning samarali amalga oshirilishi haqida so‘z yuritiladi. Marketing kommunikatsiyalari – bu kompaniyaning iste’molchilar, hamkorlar va boshqa manfaatdor tomonlar bilan o‘zaro aloqalarini boshqarish jarayonidir. Kompaniya maqsadlariga erishish uchun kommunikatsiya siyosatining to‘g‘ri rejalashtirilishi, jamoaning aniq xabarlar bilan ishlashi va ularning targ‘ibot faoliyatini muvofiqlashtirish zarurdir. Maqolada marketing kommunikatsiya siyosatining asosiy komponentlari, jumladan, reklama, PR (ommaviy aloqalar), shaxsiy sotuvlar va sotishdan keyingi xizmatlar tahlil qilinadi. Shuningdek, digital marketing va ijtimoiy tarmoqlarning kommunikatsion siyosatdagi roli haqida ham so‘z boradi. Marketingda kommunikatsion siyosatni to‘g‘ri ishlab chiqish kompaniyalarga brendni yaratishda, iste’molchi bilan uzoq muddatli aloqalarni o‘rnatishda va raqobatbardosh ustunlikni saqlashda yordam beradi.