O’ZBEKISTONNING TASHQI IQTISODIY FAOLIYATIDA XORIJIY MAMLAKATLARNING ROLI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14539789 - Xudayarov , Rashid; Sattarova , Madina (International scientific and practical conference, 2024)
O‘zbekiston Respublikasi mustaqillikka erishgach, siyosiy va iqtisodiy sohada ulkan yutuqlarga erishdi. Respublikamizning jahon hamjamiyatida faol ishtirok etishi va O‘zbekistonning milliy manfaatlariga mos keladigan ko‘p tomonlama iqtisodiy siyosat yuritishi davlatimizning jahon xo‘jaligida tutgan o‘rni mustahkamlashning muhim shartidir. Ushbu maqolada O‘zbekistonning tashqi iqtisodiy faoliyatida xorijiy mamlakatlarning roli tahlil qilinadi.