XUFIYONA IQTISODIYOTGA ILMIY QARASHLAR EVOLYUSIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14540408 - Abdullayeva , Gulruh (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqola "Xufiyona iqtisodiyotga ilmiy qarashlar evolyusiyasi" mavzusini o‘rganadi. Maqolada xufiyona iqtisodiyot tushunchasi va uning tarixiy rivojlanish jarayonlari, shuningdek, ilmiy qarashlarning vaqt o‘tishi bilan qanday o‘zgarib borishi tahlil qilinadi. Xufiyona iqtisodiyot, odatda, rasmiy iqtisodiy tizimdan chetda qolgan, yashirin va noaniq iqtisodiy faoliyatlarni ifodalaydi. Maqolada bu sohadagi ilmiy izlanishlarning rivojlanishi, ilmiy tadqiqotlar va amaliy usullar orqali xufiyona iqtisodiyotning ijtimoiy va iqtisodiy ta’sirlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xufiyona iqtisodiyot bilan bog‘liq murakkab masalalar, o‘lchov usullari va uning tahlil etilishidagi yondashuvlar ham muhokama qilinadi. Maqola ilmiy qarashlarning evolyusiyasi jarayonida xufiyona iqtisodiyotning ahamiyatini yoritadi va uning iqtisodiy tizimdagi o‘rnini aniqlashga harakat qiladi.