XUFIYONA IQTISODIY MUNOSABATLAR KLASSIFIKATSIYASI VA TARKIBI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14540437 - Abdunazarov , Jasur (International scientific and practical conference, 2024)
Maqolada xufiyona iqtisodiy munosabatlar (yashirin iqtisodiyot) ning mohiyati, uning jamiyatdagi roli va iqtisodiy tizimga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, xufiyona iqtisodiy munosabatlar turli jihatlari, uning tarkibi va klassifikatsiyasini aniqlash uchun iqtisodiy nazariyalar va yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Maqola, xufiyona iqtisodiy faoliyatning turli shakllarini, iqtisodiy tizimda mavjud bo‘lgan yashirin munosabatlarning har xil turlari va ularning ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlarini tasvirlaydi. Yashirin iqtisodiyotning klassifikatsiyasi orqali uning shaffof iqtisodiy tizimlarga bo‘lgan ta’siri, shuningdek, noformal sektor va formal sektor o‘rtasidagi chegaralar ham yoritiladi. Bu maqola xufiyona iqtisodiyotning yangi ilmiy izlanishlar va metodologiyalar bilan qanday tahlil qilinayotganiga hamda uning ijtimoiy-iqtisodiy tizimdagi o‘rni va ta’siriga alohida e’tibor qaratadi.