XUFIYONA IQTISODIY FAOLIYATNING IJTIMOIY-IQTISODIY OQIBATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14546007 - Usmonov , Yusuf (International scientific and practical conference, 2024)
Maqola, “xufiyona iqtisodiy faoliyat” deganda, soliq to‘lashdan qochish, rasmiy ro‘yxatga olinmagan bizneslar, odam savdosi, giyohvand moddalar savdosi, noqonuniy mehnat va boshqa turdagi noqonuniy iqtisodiy faoliyatlarni nazarda tutadi. Ushbu faoliyatning ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlari, jumladan, jamiyatdagi tengsizlik, rasmiy iqtisodiy tizimning barqarorligi va davlat moliyaviy resurslarining qisqarishi kabi salbiy ta’sirlar haqida muhokama qilinadi. Maqola xufiyona iqtisodiy faoliyatning sabablarini, uning mamlakatlar iqtisodiyotiga va jamiyatga ta’sirini, shuningdek, uning oldini olish va qonuniylashtirish yo‘llarini o‘rganadi. Shuningdek, maqolada xufiyona iqtisodiy faoliyatni bartaraf etish uchun zarur iqtisodiy va huquqiy islohotlar haqida tavsiyalar beriladi.