XUFIYONA IQTISODIYOTNING UMUMJAHON XARAKTERI (TAVSIFI): https://doi.org/10.5281/zenodo.14546137 - Isroilov , Shamsiddin (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqola “Xufiyona iqtisodiyotning umumjahon xarakteri” mavzusini o‘rganadi va yashirin iqtisodiyotning dunyo bo‘yicha tarqalishini, uning iqtisodiy tizimlar va jamiyatlarga ta’sirini tahlil qiladi. Maqolada xufiyona iqtisodiyotning shakllari va turi global miqyosda qanday farqlanishi, uning ijtimoiy-iqtisodiy jihatlari va jahon iqtisodiyotiga bo‘lgan ta’siri o‘rganiladi. Yashirin iqtisodiyotning rivojlanish darajasi, uning soliq siyosatiga, mehnat bozoriga, iqtisodiy o‘sishga va ijtimoiy barqarorlikka bo‘lgan salbiy va ijobiy ta’sirlari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada turli mamlakatlarda yashirin iqtisodiyotning o‘sishi, uning tizimli muammolari va davlat siyosatiga bo‘lgan ta’siri haqida qiziqarli tahlillar keltiriladi. Maqolada yashirin iqtisodiyotni nazorat qilish va uning samarali boshqarilishi uchun xalqaro hamkorlik va innovatsion usullarni qo‘llash zarurligi ta’kidlanadi.