CYPRINUS CARPIO LINNAEUS, 1758 BALIG’INING LERNAEA CYPRINACEA L, 1758 EKTOPARAZITI BILAN ZARARLANISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14546234 - Soatov , Baxrom; Oripova , E’zoza; Xo‘jabekova , Feruza (International scientific and practical conference, 2024)
Hozirgi kunga kelib O‘zbekiston Respublikasi suv havzalarida baliq yetishtirish va rivojlantirishga katta ahamiyat berilmoqda. Tabiiy va sun’iy suv havzalari ixtioparazitofaunasini o‘rganish, baliq zahiralarini ko‘paytirish va ilmiy asosini ishlab chiqish bugungi kunning dolzarb muammolaridan biri hisoblanadi.