IQLIM O’ZGARISHI SHAROITIDA BOYOVUT TUMANI SHO’RLANGAN EKIN MAYDONLARI O’ZGARISHI XUSUSIYATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14546254 - Xolmatov , Elyor (International scientific and practical conference, 2024)
Maqolada Sirdaryo viloyatining yer resurslarida sho’rlanish muammosi, uni keltirib chiqaruvchi omillar va uni bartaraf etish yuzasidan biomeliorativ tadbirlar o’tkazish taklif etilgan. Shu qatorda, lakritsaning evapotranspiratsiyasi, oziq ovqat xavfsizligi muammosi yuz berayotgan sharoitda chorva ozuqabop va biomeliorantligi, tuproq unumdorligini oshirishi hamda tuproq osti tuzlarini yer yuzasiga chiqmasligiga asos bo‘lishi yoritilgan.