YIRIK KOMPANIYALAR UCHUN KAPITAL JALB QILISH VOSITASI SIFATIDA KORPORATIV OBLIGATSIYALAR TO’G’RISIDA: https://doi.org/10.5281/zenodo.14636524 - Nazarov , Elyorbek (International scientific and practical conference, 2024)
Korporativ obligatsiyalar — bu yirik kompaniyalar tomonidan kapital jalb qilish maqsadida chiqariladigan qarz qog‘ozlari bo‘lib, ular investorlarga firmaga qarz berish orqali mablag‘larini samarali joylashtirish imkonini beradi. Korporativ obligatsiyalar esa kompaniyaga yoki tashkilotga moliyalashtirish manbasi sifatida hamda moliyaviy ko‘rsatkichlarning barqarorligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada korporativ obligatsiyalar — yirik kompaniyalar uchun kapital jalb qilish vositasi sifatida qanday amalga oshirilishi, uning afzalliklari, xatarlari va O‘zbekistondagi mavjud holati ko‘rib chiqiladi.