MUTAXASSIS TAYYORLOVCHI MUASSASALAR UCHUN PENSIYA TA’MINOTI TIZIMI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14637176 - Qung‘iratov , Jahongir (International scientific and practical conference, 2024)
Har bir jamiyatda axborot, bilim va malakaga ega mutaxassislarning ahamiyati katta bo‘lib, ularning o‘z kasbiy faoliyatlari orqali iqtisodiy rivojlanishga salbiy yoki ijobiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Mutaxassis tayyorlovchi muassasalar, ya’ni ta’lim muassasalari, mutaxassislar ishlab chiqarishga tayyorlash va malakalarini oshirish orqali jamiyat va iqtisodiyotning muhim sohalarini qo‘llab-quvvatlaydi. Bu erda pensiya ta’minoti tizimi – mehnat faoliyatining yana bir muhim qonuniy va ijtimoiy jihati – mutaxassislar uchun muayyan ahamiyatga ega bo‘ladi. Ushbu maqolada mutaxassis tayyorlovchi muassasalarda pensiya ta’minoti tizimining ahamiyati, uning evolyusiyasi va bu tizimni yaxshilash bo‘yicha takliflar muhokama qilinadi.