BYUDJET VAZIFALARINI XUSUSIYLASHTIRISH: SAMARADORLIKKA ERISHISH YO’LLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14637254 - Gulyamova , Dono (International scientific and practical conference, 2024)
Byudjet vazifalarini xususiy yoki davlat sektoriga o‘tkazish masalasi jahonda ko‘plab davlatlarda muhokama qilinadi. Buning asosiy sababi davlat sektorining samaradorligini oshirish, xususiy sektorning innovatsiyalari va raqobatini jalb qilish, shuningdek, byudjet mablag‘larini tejashdir. Biroq, byudjet vazifalarini xususiylashtirish murakkab jarayon bo‘lib, uning samaradorligi bir qator omillarga bog‘liq. Tezislarda biz byudjet vazifalarini xususiylashtirishning samaradorligini oshirishga qaratilgan asosiy omillarni ko‘rib chiqamiz.