MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA IJODIY QOBILIYATLARI VA UNI SAMARALI RIVOJLANTIRISH OMILLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14682918 - Toirova , Ruxsora Muxiddinovna (International scientific and practical conference, 2024)
Bolalarda ilmiy dunyoqarashni shakllantirishda turli omillar turlicha ta’sir etadi. Bu omillar ichida ijodiy va matiqiy tafakkurni rivojlantirish eng asosiysi hisoblanadi. Zero, bolada tasavvur, tushunchalarning shakllanish jarayoni aynan maktabgacha ta’lim muassasasidan boshlanadi va bu davr dunyoqarashni shakllanishning mazmunini hajm jihatidan eng salmoqli bosqichdir. Shuning uchun ham tushuncha va tasavvurlarni shakllantirishda maktabgacha yoshidagi davri asosiy davr hisoblanadi.