XIX ASR OXRI XX ASR BOSHLARIDA SAMARQANDAGI SIYOSIY, MADANIY, IJTIMOIY-IQTISODIY JARYONLARNING SOVET VA CHET EL DAVRIY MATBUOTLARIDAGI TALQININING TARIXIY TAHLILI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14722900 - Zakirov , Jasur (International scientific and practical conference, 2024)
Mazkur maqolada Samarqand shahrining XVIII asrdagi ichki urushlar natijasida zaiflashib qolishi va buning natijasida shahr uzining asosiy savdo va madaniy markaz sifatida rolini yuqotib qo‘yishi haqida ma’lumotlar keltirilib o‘tilgan. Shu bilan birgalikda, maqolada xorijiy davlatlar, jumladan Eron va Rossiya imperiyasi davridagi bosqinchilik yurishlari va shaharning mustamlaka davri tashqi va ichki qiyofasi haqida ma’lumotlar keltiriladi.