O’ZBEKISTONDA "KULRANG" NORASMIY IQTISODIYOTNI RASMIY IQTISODIYOTGA AYLANTIRISH YO’LLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14560416 - Ziyatov , Sherali (International scientific and practical conference, 2024)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda “kulrang” norasmiy iqtisodiyotni rasman tan olgan iqtisodiyotga aylantirishning samarali yo‘llari tahlil qilinadi. Norasmiy iqtisodiyotning sabablarini aniqlash, uning salbiy oqibatlarini yengillashtirish va davlat siyosatida qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan mexanizmlar, jumladan, soliq imtiyozlari, huquqiy bazani takomillashtirish va ma’lumotlarni raqamlashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shu orqali iqtisodiyotni "kulrang" zonasidan chiqarish va iqtisodiy o‘sishni jadallashtirishga qaratilgan takliflar ishlab chiqilgan.