XUFYONA IQTISODIY FAOLIYATNING IJTIMOIY-IQTISODIY OQIBATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14560618 - Parmanov , Bahrom (International scientific and practical conference, 2024)
Mazkur maqolada xufiyona iqtisodiy faoliyatning ijtimoiy va iqtisodiy sohalarga ko‘rsatadigan salbiy oqibatlari tahlil qilinadi. Xufiyona iqtisodiyot qonunchilik va davlat nazoratidan chetda qolgan iqtisodiy faoliyat shakllarini o‘z ichiga oladi. Bu jarayon davlat byudjeti daromadlarining kamayishi, iqtisodiy statistikaga putur yetishi va adolatsiz raqobat muhiti yuzaga kelishiga olib keladi. Maqolada xufiyona iqtisodiyotning oqibatlarini bartaraf etish uchun soliq tizimini soddalashtirish, iqtisodiy faoliyatni shaffoflashtirish va raqamli texnologiyalarni keng joriy qilish kabi takliflar ilgari suriladi. Mavzu bo‘yicha tavsiyalar jamiyat va davlatning barqaror rivojlanishi uchun dolzarb ahamiyat kasb etadi.