BARQAROR RIVOJLANISHNI TA’MINLASHDA "YASHIL IQTISODIYOT" NING O’RNI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14564343 - Asadov , Nurislom (International scientific and practical conference, 2024)
Maqolada yashil iqtisodiyot, atrof-muhitga zarar yetkazmasdan iqtisodiy o’sishni ta’minlash, tabiiy resurslardan samarali foydalanish va ekologik barqarorlikni saqlashga yo’naltirilgan tizim sifatida o’rganiladi.Cheklanmagan ehtiyojlarni ta’minlashda atrof-muhitga ta’sir ko’rsatayotgan noodil xatti-xarakatlar kelajak avlodga katta xavf keltirishi mumkin. Shu bois, bugungi kunda “yashil iqtisodiyot” ning o’rni muhim ahamiyatga ega.