MOLIYA BOZORINI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR O’RNI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14597923 - Shodlikov , Dilshodbek (International scientific and practical conference, 2024)
Maqola moliya bozorini raqamlashtirish jarayonining asosiy yo‘nalishlari, raqamli texnologiyalar yordamida amalga oshiriladigan innovatsiyalar va ularning samaradorligi haqida ma’lumot beradi. Ushbu maqolada elektron to‘lov tizimlari, blokcheyn texnologiyasi, sun’iy intellekt va katta ma’lumotlar, raqamli sug‘urta va p2p kreditlash tizimlari kabi sohalar o‘rganiladi. Shuningdek, raqamli identifikatsiya va biometrik texnologiyalar yordamida xavfsizlikni oshirish masalalari ham muhokama qilinadi. Maqolada raqamlashtirishning moliya bozorlarini rivojlantirishga qanday ta’sir ko‘rsatishi, inklyuziyani kengaytirish, xavfsizlikni ta’minlash va xizmatlarni shaxsiylashtirishda qanday imkoniyatlar yaratishi to‘g‘risida xulosalar keltirilgan.