TASHKILIY IQTISODIY JINOYATLAR: TASHKILIY IQTISODIY NAZARIY YONDASHUV: https://doi.org/10.5281/zenodo.14621639 - To‘xtayev , Alimardon (International scientific and practical conference, 2024)
Maqola, tashkiliy iqtisodiy jinoyatlar — bu bir guruh yoki tashkilot tomonidan amalga oshiriladigan, iqtisodiy manfaatlarni o‘zlashtirishga qaratilgan noqonuniy faoliyatlar — ning mohiyatini, turlarini va ularning iqtisodiy tizimga ta’sirini ko‘rib chiqadi. Asosiy e’tibor, jinoyatlarning iqtisodiy sabablari va ular bilan kurashish uchun zarur bo‘lgan iqtisodiy va huquqiy yondashuvlarga qaratilgan. Tashkiliy iqtisodiy jinoyatlar bo‘yicha nazariy yondashuvlar, ayniqsa, iqtisodiy manfaatlar, ratsional tanlov va institutsional tizimlarni inobatga olgan holda jinoyatlarning oldini olish va ularga qarshi kurashishning samarali usullarini ishlab chiqishga yordam beradi. Maqola, shuningdek, tashkiliy iqtisodiy jinoyatlar bilan kurashish uchun huquqiy va iqtisodiy mexanizmlarni takomillashtirishning muhimligini ta’kidlaydi.