XUFIYONA IQTISODIYOTNING O’TISH IQTISODIYOTI MAMLAKATLARDA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14621661 - Qaxorova , Munavvara (International scientific and practical conference, 2024)
O‘tish iqtisodiyoti mamlakatlari, ya’ni kommunistik yoki marksistik rejimlardan bozor iqtisodiyotiga o‘tayotgan davlatlar, xufiyona iqtisodiyotning o‘sishi va rivojlanishiga xos xususiyatlarga ega. Maqola xufiyona iqtisodiyotning shakllanishi, asosiy rivojlanish omillari, shuningdek, uning ijtimoiy va iqtisodiy oqibatlarini ko‘rib chiqadi. Rivojlanish tendensiyalari orqali yashirin iqtisodiyotning davlat byudjetiga, mehnat bozoriga, iqtisodiy samaradorlik va ijtimoiy barqarorlikka ta’sirini baholashga uringan. Maqola xufiyona iqtisodiyotning bozor inqilobidan keyingi o‘tish jarayonlaridagi o‘rni, yashirin iqtisodiy sektorning kengayishi va uning so‘nggi o‘sish tendensiyalarini muhokama qiladi.