A. ERLIX MODELINING ASOSIY MAZMUNI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14625401 - Xakimova , Mexriniso (International scientific and practical conference, 2024)
Erlix modeli odamlarning iqtisodiy qarorlar qabul qilish jarayonini ko‘rib chiqib, individual va ijtimoiy xatti-harakatlarni tushuntirishga harakat qiladi. Modelda iqtisodiy resurslar taqsimoti, xulq-atvor va qarorlar qabul qilishdagi psixologik va ijtimoiy omillarni hisobga olish muhimligi ta’kidlanadi. Maqolada, shuningdek, Erlix modelining amaliyotdagi qo‘llanilishi va uning iqtisodiy tahlilga ta’siri yoritiladi.