МЕҲНАТ ЖАМОАЛАРИДА ИЖТИМОИЙ ШЕРИКЛИК ТИЗИМИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ: https://doi.org/10.5281/zenodo.14625518 - Сайдиев , Суярбек (International scientific and practical conference, 2024)
Ушбу мақолада ходимлар, иш берувчилар ва давлат ўртасидаги ҳамкорлик, унинг ижтимоий-иқтисодий аҳамияти кўриб чиқилади. Ижтимоий шериклик нафақат алоҳида меҳнат жамоалари, иш берувчилар, касаба уюшмалари ва ҳокимият вакиллари ўртасидаги ўзаро ҳамкорликнинг расмий тизими сифатида, балки ходимларнинг ижтимоий-иқтисодий ҳуқуқлари, манфаатлари ва эҳтиёжларини мувофиқлаштириш ва ҳимоя қилишга қаратилган комплекс инновацион усул сифатида ҳам кўриб чиқилади. Бундан ташқари, у меҳнат субъектларининг ижтимоий-иқтисодий ўзаро таъсирини амалга ошириш усули сифатида ҳам қаралади.