SHERDOR MADRASASING TILSIMIY NAQSHLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14625837 - Raimqulova , Marjona (International scientific and practical conference, 2024)
Butun dunyo mamlakatlariga ma’lum bo‘lgan Samarqand shahrining ramzi va marvaridi bo‘lmish Registon ansablini tashkil etuvchi Sherdor madrasasi o‘zining betakror arxitekturasi, naqshlari va bezaklari bilan mashhurdir. Ushbu maqolada Sherdor madrasasining tilsimiy naqshlari, islom dinining san’ati bilan bog‘liq bo‘lib, ular ko‘pincha ilohiy ramzlar, tabiat jinslari va ma’naviy tushunchalar bilan chambarchas bog‘liqligi to‘g‘risida gap boradi.