SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA SHAHAR TRANSPORT TIZIMINI BAHOLASH ASOSIDA TIRBANDLIKLARNI REAL VAQT REJIMIDA BARTARAF ETISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.14625913 - Mirzamahmudova , Madina (International scientific and practical conference, 2024)
Transport vositalaridan foydalanishining dolzarbligi zamonaviy hayot tarzining asosiy ustunlaridan biri hisoblanadi. Transport tizimlari nafaqat iqtisodiy rivojlanishning muhim elementi, balki aholining kundalik hayot sifatini belgilovchi omil hamdir. Transportdan foydalanishning ijtimoiy dolzarbligini shundan iboratki, u aholining masofalarni qisqa vaqt ichida bosib o‘tishini ta’minlaydi, aholining har bir qatlami uchun teng imkoniyatlar yaratadi va turmush sifatini oshiradi, masofaviy hududlardagi aholining sog‘liqni saqlash va ta’lim xizmatlaridan foydalanishini osonlashtiradi. Bir vaqtning o‘zida transport vositalari mamlakatning iqtisodiy rivojlanishiga sabab bo‘ladi. Xususan, bugungi junda iqtisodiyotning yirik tarmog‘iga aylanib bo‘lgan logistika tizimidir: yuk tashish va tarqatish tizimlarining samaradorligi milliy va xalqaro iqtisodiyotda muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, turizm sohasining rivoji transport infratuzilmasiga bevosita bog‘liqdir.