QURILISHNING MILLIY IQTISODIYOTDA TUTGAN O’RNI VA AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14631624 - Otajonova Sevinchoy, Po‘latov Mirjaxon (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada qurilish sohasining milliy iqtisodiyotdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Qurilish sektori nafaqat iqtisodiy o‘sish, balki ijtimoiy rivojlanish va barqarorlikni ta’minlashda ham muhim rol o‘ynaydi. Yangi qurilishlar, infratuzilma ob’ektlari va sanoat korxonalari qurilishi iqtisodiyotning boshqa sohalarini rag‘batlantiradi, mehnat bozorini kengaytiradi va jamiyat farovonligini oshiradi. Qurilish sohasidagi investitsiyalar va davlat byudjetiga tushumlar milliy iqtisodiyotning rivojlanishiga hissa qo‘shadi. Maqolada qurilishning infratuzilma va ijtimoiy sohalarga ta’siri, shuningdek, bu sektorning barqaror o‘sishi uchun zarur chora-tadbirlar ko‘rib chiqiladi.