O’ZBEKISTONDA QURILISH TARMOG’INI RIVOJLANTIRISHNING ASOSIY YO’NALISHLARI VA MUAMMOLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14631647 - Qodirov Temurbek, Quramboyev Temur (International scientific and practical conference, 2024)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda qurilish tarmog‘ini rivojlantirishning asosiy yo‘nalishlari va mavjud muammolari tahlil qilinadi. Qurilish sohasidagi yangi infratuzilma, innovatsion materiallar, investitsiyalarni jalb qilish, ekologik xavfsizlik va barqaror rivojlanish kabi muhim yo‘nalishlar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, qurilish materiallari ishlab chiqarish sohasidagi yetarli darajada rivojlanmaganlik, boshqaruvdagi muammolar, malakali mehnat resurslari yetishmasligi va korrupsiya kabi asosiy muammolar tahlil etiladi. O‘zbekistonda qurilish tarmog‘ining samarali rivojlanishi uchun zarur chora-tadbirlar va takliflar keltirilgan.