QURILISHDA TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISHNING ASOSIY YO’NALISHLARI VA IMKONIYATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14631661 - Saidmurodov Nodir, Saydullayev Jamshid (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada qurilish sohasida tadbirkorlikni rivojlantirishning asosiy yo‘nalishlari va imkoniyatlari tahlil qilinadi. Qurilish sektori milliy iqtisodiyotning muhim tarmog‘i bo‘lib, tadbirkorlikning rivojlanishi orqali iqtisodiy o‘sish va innovatsion yondashuvlarni joriy etish mumkin. Maqolada innovatsion texnologiyalar, barqaror qurilish amaliyotlari, yangi qurilish materiallarini ishlab chiqish, xususiy-sektor hamkorligi va raqamli texnologiyalarni joriy etish kabi yo‘nalishlar tahlil qilinadi. Shuningdek, davlat tomonidan taqdim etilayotgan qo‘llab-quvvatlash dasturlari va yangi qurilish bozorlariga kirish imkoniyatlari tadbirkorlar uchun katta imkoniyatlar yaratishi ko‘rsatib o‘tiladi.