QURILISH ISHLAB CHIQARISHINING KONSENTRATSIYASI: TAHLIL VA RIVOJLANISH YUZASIDAN TAKLIFLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.14631681 - Sherkulov Nodir, Suyunova Mashhura (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada qurilish ishlab chiqarishining konsentratsiyasi va uning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada qurilish sohasida ishlab chiqarish konsentratsiyasining asosiy omillari, uning ijobiy va salbiy tomonlari, shuningdek, O’zbekistondagi holati o’rganilgan. Qurilish ishlab chiqarishining konsentratsiyasi yirik kompaniyalar tomonidan ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va innovatsion texnologiyalarni joriy etish imkoniyatlarini yaratadi, biroq u kichik va o‘rta biznesning rivojlanishiga to‘sqinlik qilishi mumkin. Shuningdek, monopoliyalashuv, raqobatning kamayishi va bozorning markazlashuvi kabi salbiy oqibatlar keltirib chiqarishi mumkin. Maqolada bu muammolarni bartaraf etish uchun raqobatni rag‘batlantirish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish va nazoratni kuchaytirish kabi takliflar taqdim etilgan. Maqola qurilish sanoatining rivojlanishi va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashga xizmat qilishi mumkin.