QURILISH MODDIY-TEXNIKA TA’MINOTINI TASHKIL ETISH TIZIMIDA LOGISTIKA: https://doi.org/10.5281/zenodo.14631705 - Tursunaliyev Fahriddin, Tuxtamishev Xabibullo (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada qurilish moddiy-texnika ta’minoti tizimida logistikaning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Qurilish sohasida logistikaning asosiy vazifalari, shu jumladan materiallar va jihozlarni samarali boshqarish, vaqtida yetkazib berish, resurslarni optimallashtirish va qurilish jarayonlarini tezlashtirish ko‘rib chiqiladi. Qurilish moddiy-texnika ta’minoti tizimida innovatsion texnologiyalarni joriy etish, raqamlashtirish va avtomatlashtirish kabi yechimlar samarali logistika jarayonlarini yaratish imkoniyatini taqdim etadi. O‘zbekistondagi qurilish sohasida logistikaning rivojlanishi uchun transport texnologiyalarini yangilash, kadrlar malakasini oshirish va tizimli boshqaruvni mustahkamlash zarurligi ta’kidlanadi. Maqola qurilish sanoatining samarali rivojlanishini ta’minlash uchun logistika tizimini yaxshilash yo‘llarini ko‘rsatadi.