SANOAT VA EKOTIZIM: BARQAROR RIVOJLANISH NUQTAI NAZARIDAN: https://doi.org/10.5281/zenodo.14738525 - Sunnatov , Qudratulla (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada sanoat va ekotizim o‘rtasidagi o‘zaro aloqalar, ularning barqaror rivojlanish nuqtai nazaridan ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada sanoatning ekologik tizimlarga ta’siri, resurslardan samarali foydalanish va ekologik barqarorlikka erishish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Barqaror rivojlanishning asosiy printsiplari, ekologik toza texnologiyalarni joriy etish va sanoatning ekologik ta’sirini kamaytirishning muhim ahamiyati ta’kidlanadi. Shuningdek, sanoat va ekotizim o‘rtasidagi muvozanatni saqlash uchun zarur bo‘lgan siyosat va strategiyalar, atrof-muhitni asrash va iqtisodiy o‘sishni uyg‘unlashtirish yo‘nalishlari o‘rganiladi.