KORXONA MOLIYAVIY HISOBOTLARI VA ULARNI TAHLIL QILISH METODLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14807552 - Faxriddinov , Temur (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada korxona moliyaviy hisobotlarining turlari va ularni tahlil qilish metodlari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Maqola moliyaviy hisobotlarning asosiy turlarini, jumladan balans, foyda va zarar hisobi, naqd pul oqimlari hisobi va kapital o‘zgarishlari hisobi kabi hujjatlarni ko‘rib chiqadi. Shuningdek, moliyaviy tahlil metodlari, xususan, vertikal va gorizontal tahlil, nisbatli tahlil, trend tahlili kabi usullarni chuqur o‘rganadi. Ushbu metodlar yordamida korxonalar o‘z moliyaviy holatini baholash va yaxshilash uchun to‘g‘ri qarorlar qabul qilish imkoniyatiga ega bo‘lishadi. Maqolada moliyaviy tahlilning ahamiyati, korxonaning barqarorligini ta’minlash va uzoq muddatli muvaffaqiyatga erishishdagi roli hamda ushbu jarayonda foydalaniladigan metodologik yondoshuvlar batafsil tahlil qilinadi. Moliyaviy tahlil orqali korxonalar o‘z resurslarini samarali boshqarish, raqobatbardoshlikni oshirish va barqaror rivojlanishni ta’minlashda muhim vosita sifatida foydalanishlari mumkin.