STATISTIK JADVALLAR VA GRAFIKLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.14955680 - Murodova , Odina (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqola statistik jadvallar va grafiklarning tahlil qilish va ma’lumotlarni taqdim etishda qanday ahamiyatga ega ekanligini ko‘rib chiqadi. Maqolada statistik jadvallar va grafiklarning turlari, ularning tuzilishi va amaliy qo‘llanilishiga oid misollar keltirilgan. Jadvallar va grafiklar statistik ma’lumotlarni tushunishni osonlashtiradi, ma’lumotlar o‘rtasidagi munosabatlarni ko‘rsatish va o‘zgarishlarni kuzatish uchun samarali vositalar hisoblanadi. Chiziqli grafik, barchart, pie chart, histogram va scatter plot kabi turli grafik turlarining statistik tahlil va ilmiy tadqiqotlarda qanday qo‘llanilishi tushuntirilgan. Maqola, statistik jadvallar va grafiklarni to‘g‘ri va maqsadga muvofiq ishlatishning ahamiyatini ta’kidlaydi, bu esa ilmiy tadqiqotlarda va amaliy tahlillarda muvaffaqiyatli natijalar olishga yordam beradi.