PUL-KREDIT SIYOSATINING MAQSADLARI VA VOSITALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14955944 - Eshpo‘latov , Shohruhmirzo (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada pul-kredit siyosatining maqsadlari va vositalari batafsil tahlil qilinadi. Maqolada pul-kredit siyosatining asosiy maqsadlari, jumladan, inflyatsiyani boshqarish, iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish, iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash, mehnat bozorini qo‘llab-quvvatlash va valyuta kursini barqarorlashtirish keltirilgan. Shuningdek, pul-kredit siyosatini amalga oshirishda markaziy banklar tomonidan qo‘llaniladigan asosiy vositalar – ochiq bozordagi operatsiyalar, foiz stavkalari, rezervlar normasi va diskont stavkasi hamda ularning iqtisodiyotga ta’siri tahlil etiladi. Maqola, shuningdek, pul-kredit siyosatining iqtisodiy tizimdagi o‘rni va uning samarali amalga oshirilishi iqtisodiy o‘sish, barqarorlik va inflyatsiya nazoratiga ta’sir qilishi muhimligini ta’kidlaydi.